OVER EGGSTREAM

Eggstream is onderdeel van Eiwerk. Eiwerk is een muziekcentrum voor mensen met psychische en maatschappelijke kwetsbaarheden. Eiwerk organiseert muziekworkshops, cursussen en andere creatieve activiteiten. Maar Eiwerk wil en kan meer. Eiwerk heeft sinds 2015-2016 naast een vast workshopaanbod aan popworkshops, percussie, gitaar, zang, pianolessen en andere instrumenten eigen muziek en beeldstudio’s. Hier worden de cursussen Studiotechniek (productieworkshop geluid) en Film & Monteren (beeld editing) gegeven. In het project MuzikEI worden digitale clips gemaakt van muzieknummers bij Eiwerk. Om onze deelnemers een digitaal podium te bieden, is Eggstream opgezet. Ons digitale muziekpodium voor Eiwerk en aanverwante organisaties.

 

Digitaal podium
Een vervolgstap van een (soms klein en vertrouwd) offline podium naar een breder publiek, online. Met trots voor eigen werk en mogelijkheden de wereld te tonen wat geleerd en gedaan is. Een online kanaal om naar buiten te treden met muziek waar lang op geoefend is, soms met onzekerheid in het begin, maar met zekerheid en trots op het wereld wijde web. Het doel van ons digitale podium. Een nieuwe stap voor veel van onze muzikanten richting een grotere maatschappelijke inclusie.

Beeld & geluidsopnames
In het Ei-complex bevinden zich twee professionele studio’s. Met hulp van fondsen zijn deze geschikt gemaakt voor geluids- en beeldopnames. In combinatie met de voorzieningen die in het Ei-complex verder aanwezig zijn en de vele medewerkers en vrijwilligers, kunnen we een prachtige optie bieden voor onze cursisten. We kregen namelijk steeds meer vraag naar geluids- en beeldopnames van de eigen muzikanten en bands, maar voor de meesten bij ons is dat in een professionele studio lastig of niet te bekostigen. De eigen geluidstechnici in opleiding kunnen echter tijdens hun cursus kennis maken met opnametechnieken, terwijl de bands hun nummers onderwijl digitaliseren, win-win! Een doorbraak op twee vlakken.